2010-04-22 17:27:49• hírek • Szatmar.ro

Elkészült a Kulturális Napok programja

A gazdasági válság ellenére idén sem marad el a Szatmári Kulturális Napok rendezvénysorozat, a májustól decemberig tartó kulturális esemény csakúgy mint eddig is, rengeteg programmal szórakoztatja a szatmáriakat.

Többen gondolhatják úgy, hogy fölösleges pénzköltés közpénzen szórakoztatni a lakosságot, azonban ez már ősi bevett szokás. Nérótól származik az a szólás, hogy kenyeret és cirkuszt a népnek, s ez a történelem során folyamatosan végigkísérte az emberiség történelmét, hol kegyetlen (pl. nyilvános kivégzések), hol közkedveltebb módon (egy kis miccs, egy kis sör segítségével). Úgy tűnik tehát, hogy szükségünk van arra, hogy csoportosan élvezzük a szabadnapunkat, vagy csak egyszerűen kikapcsolódjunk munka után.

A több mint fél éven át tartó programok sorát május 7-én a Szatmári Német Kulturális Nap nyitja, mely május 10-ig tart.A rengeteg eseményből érdemes kiemelnünk még a szatmárnémeti Északi Színháza szervezésében május 14-23 között zajló Sorompók nélkül multikulturális színházi fesztivált is, amelyen több hazai, illetve külföldi színház is képviselteti magát darabjaival. Érdemes még megjegyeznünk a XXI. Poesis kulturális napokat, a Nemzetközi Samfest Jazz fesztivált, a Nemzetközi Samfest Rock fesztivált, valamint a decemberi Christmas Festet.

Idén augusztus 27-29 között rendezi meg a Partiumi Magyar Napokat az Identitas Alapítvány, melyet a szokásos helyszínen, a Kossuth kertben tartanak és rengeteg programmal várja majd az odalátogatókat.

A szatmáriaknak lehetőségük lesz képviseltetniük magukat Nyíregyházán az ott zajló Nyírségi ősz elnevezésű fesztiválon, mellyel a két város 10 éve kötött testvérvárosi kapcsolatát mélyíthetik el.

Még egy kerek évfordulót kell megemlítenünk városunk történelméből, hiszen idén lesz 40 éve, hogy Szatmárnémeti a hollandiai Zutphennel testvérvárosi szerződést kötött meg.

A későbbiekben a szatmar.ro részletes programmal fogja tájékoztatni olvasóit, hogy ne maradjanak le semmilyen eseményről.


Idén is megrendezik a Sorompók nélkül színházi fesztivált
Idén is megrendezik a Sorompók nélkül színházi fesztivált


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: